Kesäloman projekteja

Sarjakuva: http://ultimatewarrior-art.tumblr.com/

Sarjakuva: http://ultimatewarrior-art.tumblr.com/

Kesän conit alkavat pikku hiljaa olla ohi ja allekirjoittanut on päässyt muutaman viikon kesälomalle. Lomailu vain meinaa jäädä verkkokaupan päivitysten, uusien ja vanhojen tuotteiden tilailemisien ja niihin liittyvien asioiden hoitamisen alle. Lisäksi sää nyt ei ole mikään paraskaan mahdollinen :P..

Yritetään nyt ottaa tästä vähästä iloa irti! Bloggailen Manga Cafèn blogiin hiukan omia juttuja (Japaniin liittyviä luonnollisesti), uutuuksien testailua (reseptiikkaa tulossa esimerkiksi Ramuneen liittyen!) sekä hiukan muita keittiöjuttuja, joilla te söpöhöpöt voitte myös itse tuoda tuulahduksen Japania omiin keittiöihinne!

Vielä mainittakoon tässäkin, jos kaikki eivät ole kuulleet, että Manga Cafè on ottanut käyttöön uuden “Pocky ja Ramunepassin”! Passin saat ostosten yhteydessä coneista tai verkkokaupasta. Ohessa pikainen sarjakuva, passin toimintaperiaatteesta :D!

Tällä hetkellä omalla pöydällä pyörii oikeastaan gundamit ja muut pienoismallit. Manga Cafè on gundameita myynyt, myös koottavia Pokemon-figuja, mutta perus pienoismallit ovat jääneet hiukan taka-alalle. Itseäni näin otakuna tietysti enemmän on kiehtonut animeihin liittyvät rakentelut, mutta Japanissa pienoismalliharrastus on muutakin kuin robottien väsäämistä. Uskomattoman hienot pienoisrautatiet, pienine ihmisineen, puineen, rakennuksineen on jokaisella reissullani Tokioon ollut suuren ihmetyksen aihe. Erikoiskaupat notkuvat jos jonkinmoisista rakennusprojekteista, niin valmiissa pakkauslaatikoissa, kuin oman mielikuvituksen varassa tehtävistä pienoismalleista. Itsellä oma luovuus ei juuri tällä hetkellä riittäisi omien rakennelmien suunnitteluun, vaan olen tyytynyt valmiisiin malleihin, jotka jo itsessään ovat minunlaiselleni aloittelijalle monien tuntien väkerrys urakoita.

Nyt tämän blogauksen asiaan! Pienoismallien ihmeellinen maailma. #onneksieiolepieniäosia..

Model Kawai tuottaa skaalassa 1:25 olevia pienoisrakennuksia, joiden teemana ovat mm.nostalgiset ruoka -ja keramiikkakojut. Haastavuutta näissä lisää maalattavat ja liimattavat osat! Koskaan aiemmin en ole tehnyt tällaisia, Gundamit kun ovat niin  paljon helpompia “leikkaa ja naksauta paikoilleen” projekteja, joissa maksimissaan tulee vielä tarroja paikoilleen liimattavaksi. Samaan hengen vetoon nyt mainittakoon, että Gundamien rakentamista ei kannata loppupeleissä aliarvioida, mutta ymmärrätte varmasti pointti. Gundamien osat ovat kuitenkin valmiiksi maalattuva, mutta olen nähnyt niistäkin vallan hienoja customeita.

 

Tyytyväisenä voinkin nyt todeta, että ylitin itseni ja tein kokonaan loppuun Model Kawain Oden-kojun! Maalaus tapahtui Revellin- pienoismallimaaleilla ja liimassa käytin Humbrolin muovipinnoille sopivaa liimaa. Maalausvaihe oli se mukavin, pienten yksityiskohtien tekeminen keittokulhoihin ja kannuun oli hauskaa, mutta liimausvaihe oli järkyttävän hanurista! Osat kyllä pysyivät paikoillaan nätisti (tuota perhanan puuta lukuunottamatta), mutta pienten osien liimaus on aina hirvittävä duuni.

Valmis tekele!

Valmis tekele!

Tuo paperinen, punainen lyhty oli toiseksi vaikein liimattava, heti puun jälkeen..

Tuo paperinen, punainen lyhty oli toiseksi vaikein liimattava, heti puun jälkeen..

 

 

 

 

 

 

 

Kojun mukana tuli alusta, johon sai liimattua jonkilaisesta kiteisestä materiaalista tehtyä ruoho ja hiekka-alustaa. Joku tietävämpi voisi valistaa, mistä nämä hötöt oli tehty. Tätä materiaalia olen nähnyt paljon myytävän japanilaisissa pienoismallikaupoissa ja vain mieliluvitus on rajana valikoimassa, halusitpa tehdä lumista, hiekkaista, mutaista yms maisemaa pienoismallisi alle.

Huippuhienolta tuo kyllä näyttää ja vaikeusaste olisi ehkä 3/5. Jos tällainen poropeukalo aloittelija saa tuollaista jälkeä aikaan, niin mitä sitten vähän taitavampi tai kokeneempi? Aikaa kului palttiarallaa 6-8 tuntia.

Olisin kiinnostunut laajentamaan pienoismallivalikoimaamme, mikäli sinulla olisi kiinnostusta tällaisiakin pienoismalleja kohtaan, ole rohkeasti yhteydessä tai kirjoita kommenttikenttään!

Seuraavassa blogauksessa menemmekin sitten keittiön puolelle ja kerron teille, kuinka näppärästi voit itse tehdä kotona takoyakeja, ilman rautaista takoyaki-pannua :D! Lisäksi tämän jälkeen pienoismalliblogauksessa aiheena onkin Accel World ja Yotsuba!

- Milla

About Milla

AlfaNeko / Milla